Izlet Otok Ugljan

Pri brzini od 20 mph traje jedan sat i 30 minuta

UPOZORENJE! Ova karta nije predviđena za navigaciju, nego samo kao predlog gdje možete otići na izlet.
  • Matična luka Matična luka
  • Plaža Plaža
  • Luka Luka
  • Svjetionik Svjetionik
  • Zanimljivost Zanimljivost
  • Priroda Priroda
  • Restoran Restoran
  • Marina Marina
  • Bar Bar

Luka Pavlešina smještena je na sjeverozapadnom dijelu otoka Ugljana. Na 5min plovidbe nalazi se plaža Južna Luka, jedna od najljepših na otoku Ugljanu, a iza rta Ovčjak uvala Muline koja je zaštićeni arheološki lokalitet i gdje postavljena je antička preša za masline u prirodnoj veličini. Ovdje su tri restorana - „Kažot“ , „Dido Šime“ i „Stivon“.

Vozeći se dalje, uz uvalu Skrača, kroz morski prolaz Veli Ždrelac, uz mjesta Sušica i Batalaža dolazimo do centra Ugljana. U centru mjesta brojni su restorani i barovi – bistro „Trapula“, Night & beach bar „Ritam“, konoba „Ugljan“ i pizzeria „Azur“. U susjednoj uvali Čeprljanda nalazi se caffe bar „Saxa“ i pizzeria „Cima“. Čeprljanda je poznata po tradicionalnoj, ljetnoj fešti za mještane i goste.

Do Sutomišćice, koja se smjestila u najvećoj uvali na istočnoj obali otoka , dolazimo prolazeći uz uvalu Furnaža i mjesto Lukoran. U Sutomišćici je poznata marina Olive Island Marina, dobitnica najprestižnijih nacionalnih turističkih nagrada i nositeljica ekološke Plave zastave. U Olive Garden restoranu svakodnevno su na meniju tradicionalna jela mediteranske kuhinje. Sutomišćica je lijepo uređeno mjesto s „najljepšim nogometnim igralištem na svijetu“ u Foši, uz samo more.

Do Sutomišćice je mjesto Poljana, a nekoliko stotina metara dalje, na putu prema Preku, je otočić Galevac (Školjić) s franjevačkim Samostanom sv. Pavla Pustinjaka iz 15. stoljeća.

U Preku se nalazi Marina u kojoj je moguć vez brodova. Preko (kao i cijeli otok Ugljan) okružen je uređenim biciklističkim stazama, a najpoznatijom i najatraktivnijom, stiže se do venecijanske tvrđave sv. Mihovila, s koje se pruža nezaboravan pogled na cijeli zadarski arhipelag i Velebit. U Preku je i trajektno pristanište s benzinskom crpkom za automobile i brodove.

Ploveći prema susjednom mjestu Kali, s lijeve strane smjestio se otok Ošljak, udaljen od obale otoka Ugljana oko 800 metara. Ošljak je najmanji nastanjeni otok na Jadranu.

Kali je ribarsko mjesto i ima tri uvale u kojima je vezana najveća ribarska flota na Jadranu. Na kraju otoka Ugljana smjestila se Kukljica, poznato turističko mjesto. Ploveći dalje iz Kukljice ulazimo u Mali Ždrelac, jedan od najprometnijih morskih prolaza na Jadranu, koji razdvaja otoke Ugljan i Pašman. Prolaz Mali Ždrelac širok je 56m i dubok 5m i spaja Zadarski i Srednji kanal kojim dolazimo do pješčane plaže Sabuša u kojoj je dio plaže namijenjen i nudistima.

Izlet Otok Ugljan

Brodovi za iznajmljivanje